powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Για ποιους λόγους παίζουμε στοίχημα?

 Τι είναι αυτό που μας οδηγεί όλο και περισσότερους να ασχολούμαστε με αυτό? Γιατί έχει μπει στη ζωή μας σε τόσο μεγάλο βαθμό?
Μη βιαστείτε να μου πείτε για να γίνουμε πλούσιοι η για να ζήσουμε τη ζωή του έλληνα Κροίσου με ιδιωτικό νησί και το όνομα μας να μπαίνει στα σταυρόλεξα.

Μήπως επειδή ορισμένοι το έχουν δει για χόμπι και φτιάχνουν φόρουμ και μέσα από αυτά αποκτούν φίλους και παρέες και υπάρχει μια «ευγενής άμιλλα» για το καλύτερο αποτέλεσμα?

Όχι φίλοι μου, όσο και να προσπαθείτε δεν θα το βρείτε, άλλη είναι η αιτία και ούτε φαντάζεστε ποια είναι αυτή!!!

Νορεπινεφρίνη!!! «Είναι η ορμόνη που παράγεται στα επινεφρίδια. Λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής στις συνάψεις του νευρικού συστήματος. Μαζί με την ακετυλοχολίνη και την επινεφρίνη σχηματίζει την ομάδα των κατεχολαμινών. Ταυτόχρονα εμπλέκεται στις καταστάσεις σωματικής και συναισθηματικής έντασης».

Ο κάθε άνθρωπος διαθέτει δυο αδένες σε μέγεθος μικρού νομίσματος πάνω από κάθε νεφρό μας και το όνομα αυτών επινεφρίδια. Μέσα εκεί υπάρχουν πράγματα και θαύματα. Εμείς θέλουμε μόνο το 10% από τα θαύματα που λειτουργεί. Την έκκριση της επινεφρίνης(αδρεναλίνη) και την νορεπινεφρίνη(νοραδρεναλίνη).

Πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν και ξεχώρισαν τα αποτελεσματα τα αυτών των ορμονών. Μετά από πειράματα σε ποντίκια (δεν τα περιγράφω για μη σας κουράζω) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επινεφρίνη συνδέεται με το άγχος και το φόβο και νορεπινεφρίνη με την ευφορία και την εγρήγορση, (με δυο λόγια, δικέ μου περνάω καλά, φίλε την βρήκα).

Συγκεντρωτικά θα σας αναφέρω ότι η νορεπινεφρίνη συμβάλει στην αύξηση της αντίληψης, στην καλή ψυχική υγεία(ανεπάρκεια της νορεπινεφρίνης προκαλεί κατάθλιψη), ακόμη ενισχύει την όρεξη για sex!

Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα πόλεμο με τους  Μπουκ, μόνο και μόνο για να «πείσουμε» τα επινεφρίδια μας να εκκρίνουν αυτή την ορμόνη. Ούτε το κόστος της τσέπης μας είναι ικανά να μας αποτρέψουν γιαυτήν την αναζήτηση της ορμόνης. Θέλουμε να γευτούμε τις ευεργετικές επιδράσεις της .Έτσι μέσα από την ένταση του στοιχήματος, το κίνδυνο της χασούρας και το ρίσκο που αναλαμβάνουμε στις επιλογές μας και ειδικά στο Live, καταφέρνουμε να βιώσουμε καταστάσεις ικανές να μας κάνουν να αισθανθούμε «γεμάτοι».

Όλοι μας κάτι βρίσκουμε να διεγείρουμε αυτά τα «μικρά θαυματουργά νομίσματα» πάνω από τα νεφρά μας, ώστε να εκκριθεί η νορεπινεφρίνη. Εμείς οι κολλημένοι με το στοίχημα μάθαμε τον τρόπο και δύσκολα θα ξεκολλήσουμε!!!

Ίσως αν καταφέρουμε να βγάλουμε τόσα χρήματα και αγοράσουμε μια Ferrari και με τα γκάζια- φρένα-επιταχύνσεις της, βρούμε υποκατάστατο του bet να διεγείρει τα επινεφρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: